Banner website Defdefdef 14.12.2021

Kapwerkzaamheden

Vanaf 2 november 2023 worden er bomen gekapt in de omgeving van de Torenmolen en Vijzellaan vooruitlopend op de reconstructiewerkzaamheden. Het kappen van de bomen in de overige straten, namelijk Grondmolen en Standerdmolen, zal op een later moment in de komende maanden plaatsvinden. Zie bijlage “Tekening te kappen bomen” en “Bewonersbrief te kappen bomen” voor meer informatie.

Overzicht te kappen bomen
Informatiebrief kapwerkzaamheden bewoners

Werkzaamheden in verband met graven proefsleuven

Vanaf deze week worden in de omgeving Torenmolen, Grondmolen, Standerdmolen en de Vijzellaan proefsleuven gegraven om de huidige ligging van de kabels- en leidingen inzichtelijk te maken.

Op enkele strategische plekken worden huisaansluitingen bij de gevel en op de perceelsgrens opgezocht. Hiermee weten wij precies op welke hoogte de huisaansluitingen aansluiten op het vernieuwde riool. Bewoners kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als zij graag hun huisaansluiting opgezocht willen hebben.

De werkzaamheden lopen door tot en met begin december 2022.

De Vijzellaan en Wieklaan blijven te allen tijde bereikbaar voor bezoekers, bewoners en nood- en hulpdiensten. Enige overlast is helaas niet te vermijden, wij vragen uw begrip hiervoor.

Download de kaart van de proefsleuven werkzaamheden.

Bea onderzoek op 28 maart

Op maandag 28 maart wordt een onderzoek (BEA) uitgevoerd naar het effect van de eerste ontwerp-ideeen voor herinrichting (ophogingen van de straten) en het effect op 94 bestaande bomen in de wijk.

Woensdag 16 februari ecologische quickscan

Op woensdag 16 februari 2022 wordt de ecologische quickscan uitgevoerd in de straten Grondmolen, Standerdmolen, Torenmolen en de Vijzellaan.  Mocht u hier vragen over hebben, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bodem- en archeologischonderzoek Grondmolen, Torenmolen en Standerdmolen

In de periode van 29 maart tot 4 april zal verkennend bodem- en archeologisch onderzoek worden uitgevoerd in de straten Grondmolen, Torenmolen en Standerdmolen. Daarnaast zal in deze periode een asfaltonderzoek in de Vijzellaan en Wieklaan wordt uitgevoerd'

Hoogtemetingen in week 3 & 4

In week 3 en 4 van 2022 worden er hoogtemetingen uitgevoerd in de straten Grondmolen, Standerdmolen en Torenmolen. Deze worden uitgevoerd, zodat inzichtelijk wordt wat exacte hoogteverschillen zijn in deze straten en tot hoe ver ze exact opgehoogd dienen te worden. De inmeting wordt in het kader van het vervangen van het riool en herinrichting van de openbare ruimte in bovengenoemde straten uitgevoerd

Gemeente Papendrecht
Fagus
Urban Synergy